KALENTERI

maalis
28
to
Sosiologipäivät 2019 Turussa: Eriarvoisuuden monet kasvot @ Turun yliopisto
maalis 28 – maalis 29 Koko päivä

Vuoden 2019 sosiologipäivien teemana on eriarvoisuuden monet kasvot. Päivillä tarkastellaan yhteiskunnan jakojen ja kerrostumien ilmentymistä ja niiden moninaisuutta. Tapahtuman pääpuhujat valottavat alustuksissaan eriarvoisuuden perinteisten ja uusien muotojen esiintymistä nyky-yhteiskunnissa.

Toimintakyky kuntoon -ohjelman Valomo-hanke (Kölvin monikulttuurinen nuorisotyö) yhteistyökumppaninsa AllYouth-tutkimushankkeen kanssa on mukana päivillä omalla työryhmäesityksellään (tarkentuu myöhemmin).

huhti
10
ke
Valtakunnalliset työpajapäivät 2019 @ Hyvinkään Villatehdas
huhti 10 – huhti 11 Koko päivä

Työpajakentän ammattilaistapahtuma Valtakunnalliset Työpajapäivät järjestetään 10.-11.4.2019 Villatehtaalla Hyvinkäällä, yhteistyössä Hyria-säätiön kanssa. Tapahtuman teemoina ovat osallisuus ja yhdenvertaisuus.
Toimintakyky kuntoon -ohjelmaa koordinoiva Silta-Valmennusyhdistys toteuttaa päivillä oman rinnakkaisseminaarinsa teemasta Työpajatoiminnan tavoitettavuus ja tavoittamattomiin jäävät nuoret. Toimintakyky kuntoon -ohjelman hankkeet ovat mukana rinnakkaisseminaarin toteuttamisessa (tarkentuu).

 

huhti
12
pe
Hanketoimijoiden virtuaaliset perjantaikahvit
huhti 12 @ 9:30 am – 10:15 am

-Hanke-esittelyt (hissipuhe)

touko
15
ke
Vates-päivät 2019 @ Heureka, Vantaa
touko 15 – touko 16 Koko päivä

Vates-päivät on valtakunnallinen sosiaalisen työllistämisen kaksipäiväinen seminaari, joka järjestetään 14. kerran.  Päivien teemana on tänä vuonna Työkyvyn arviointi.

touko
17
pe
Hanketoimijoiden virtuaaliset perjantaikahvit
touko 17 @ 9:30 am – 10:15 am

STEA:n  uusi yhteyshenkilömme Jaakko Kiilunen mukana perjantaikahveilla.

touko
23
to
TERVE-SOS 2019 Oulu @ Oulu
touko 23 – touko 24 Koko päivä

Tapahtuman teema 2019: Maailma muuttuu – entä me?
Toimintakyky kuntoon -ohjelma on mukana tapahtumassa omalla ”Terve ja toimintakykyinen” -messuosastollaan. Mukana osastolla mm. Oulun seudun muistiyhdistyksen Aivosilta-hanke ja Neuroliiton koordinoina Neuroneuvonta.
Lisätietoja myöhemmin.

kesä
13
to
”Ohjelmahankkeen tuomat mahdollisuudet järjestön kehittämiselle” Toimintakyky kuntoon -työseminaari 13.6. 2019 Jyväskylässä @ Kansalaistoiminnankeskus Matara
kesä 13 Koko päivä

Työskentelyn tavoitteena on löytää konkreettisia tapoja valjastaa Toimintakyky kuntoon – avustusohjelma kaikkien mukana olevien järjestöjen kehittämistyön voimavaraksi. Pohdimme yhdessä, miten yhteistyön ja toisilta oppimisen avulla voidaan parantaa yksittäisten hankkeiden ja niitä toteuttavien järjestöjen toimintavalmiuksia muuttuvassa toimintaympäristössä. (Vrt. STM:n edellytykset ohjelmaan valittujen hankkeiden yhteistyöstä)

Kanssamme päivää toteuttamassa on työnohjaaja, YTT Kari Murto, Suomen Yhteisöakatemia Oy:stä

Päivän pääteemoina ovat:

I) Työn rakenteet muuttuvat: työprosessien jäsentäminen ja työhyvinvointi järjestöissä
Virittäviä kysymyksiä:
*Työprosessien jäsentäminen: Mikä on oman organisaationi perustehtävä ja paikka muiden toimijoiden joukossa? Entä mikä on oma perustehtäväni? Tiedänkö, mitä kollegani tekevät?  Kuka seuraa ja arvioi työn tuloksia? Miten palautejärjestelmä (ja jatkuvan parantamisen kehä) toimivat – vai toimivatko?
*Työhyvinvointi järjestöissä: Järjestötoiminnan vahva arvolähtöisyys – uhka vai mahdollisuus? Työn hajanaisuus, pirstaleisuus ja itseohjautuvuus – miten tukea järjestötyöntekijän hyvinvointia? Miten teidän organisaatiossanne johdetaan työhyvinvointia?

II) Toimintaympäristön muutos – siirtyvätkö järjestöt kohti ekosysteemisiä ratkaisuja?
Virittäviä kysymyksiä:
* Yhteistyön voima: Miksi yhteistyötä muiden järjestöjen ja hankkeiden kanssa? Onko yhteistyölle olemassa esteitä? Miten ne voidaan ylittää?
* Jakaminen ja vertaisoppiminen: Mikä omassa toiminnassamme on sellaista, jonka jakaisin muille?
* Yhteiskehittäminen: Asiakkaat yhteiskehittäjinä: suunnittelija, toteuttaja vai palautteenantaja vai kaikkea tätä? Mitä yhteiskehittäminen vaatii puolin ja toisin?

 Ilmoittaudu mukaan 31.3.2019 mennessä!

Päivään on mahdollista liittää myös vaihtoehtoisia teemoja. –Kerro ehdotuksesi ilmoittautumisen yhteydessä!

loka
7
ma
Hanketoimijoiden työseminaari Tampereella
loka 7 – loka 8 Koko päivä

Ohjelma päivittyy myöhemmin.

SOSTEtalk! 7.-8.10.2019 Tampere @ Tampere
loka 7 – loka 8 Koko päivä

SOSTE ry:n kolmatta kertaa järjestämä koulutus- ja seminaaritapahtuma tarjoaa ajankohtaisia ja tulevaisuutta ennakoivia sosiaali- ja terveysalan sisältöjä ja yhteiskunnallisia teemoja. Ohjelma koostuu puheenvuoroista, koulutuksista ja työpajoista sekä kohtaamisista näyttelyssä.
Toimintakyky kuntoon -ohjelma on mukana SOSTEtalk!-tapahtumassa omalla osaohjelmallaan (tarkentuu myöhemmin).

loka
24
to
Sosiaalipolitiikan päivät Joensuussa
loka 24 – loka 25 Koko päivä

Työryhmätiedot ja muut yksityiskohdat päivitetään myöhemmin.