Vatesin Työllistämisen kehittämispäivät 13.-14.11.2019, Helsinki

Koska:
marraskuu 13, 2019 – marraskuu 14, 2019 Koko päivä
2019-11-13T00:00:00+02:00
2019-11-15T00:00:00+02:00
Missä:
Oltermannitalo, Helsinki
Oltermannintie 8
Yhteystiedot:

Kaksipäiväinen seminaari tarjoaa sisältöä ajankohtaisista erityisryhmien työllistämisen kysymyksistä monipuolisesti työllistämiskentän eri asiantuntijaryhmille.
Toimintakyky kuntoon -ohjelma on mukana seminaarissa omalla osaohjelmallaan (työryhmä 6, kuvaus alla).

Osatyökykyisen työntekijän työhön paluu työyhteisön oppimispolkuna

Vetäjinä:
Kehittämispäällikkö Mira Roine, Toimintakyky kuntoon -ohjelma, Silta-Valmennusyhdistys
Projektipäällikkö Emma Andersson/Minä, Syöpä ja työ, Suomen Syöpäpotilaat
Projektikoordinaattori Miia Pauna/Työkyky keskiössä, Parik-säätiö

Tarjoaa: Hyvän toimintatavan tai käytännön levittämistä lähinnä esimies- kehittämistyötä tekeville sekä valmennuksen ja ohjauksen ammattilaisille

Työelämä on voimakkaassa muutostilassa, jonka kärjessä ovat yhtäältä kaikkialle yltävä digitalisaatio ja toisaalta väestön ikärakenteen muutos. Työtehtäviä muodostuu yllättäviinkin paikkoihin samalla kun vanhojen työtehtävien sisällöt muuttuvat hurjaa tahtia. Toisaalta väestön ikääntyessä paine työurien pidentämiseen on kasvanut, ja työelämässä tarvitaankin monimuotoisia toimenpiteitä työntekijöiden työkyvyn tukemiseksi. Sekä työntekijöillä että työyhteisöllä tulee olla uudenlaisia valmiuksia kohdata muutostilanteita sekä muotoilla ja vahvistaa tarvittavaa osaamista uudelleen.

Tutkimusten mukaan esimerkiksi työhön paluuta pitkältä sairauslomalta tukee mahdollisuus
muokata työtehtävää ja työolosuhteita työntekijän senhetkisen työ- ja toimintakyvyn mukaisesti. Kestävän työhön paluun onnistumiseksi työyhteisöissä tulisi osallistua työn muokkauksen suunnitteluun ennakoivasti ja heti kriisitilanteen tai äkillisen muutoksen kohdatessa yksittäisen työntekijän. Ennakoivalla suunnittelulla voidaan helpottaa työhön paluuta.

Työryhmässä keskustellaan Toimintakyky kuntoon -kehittämishankkeiden tapauskuvasten kautta työyhteisön ”oppimispoluista” osatyökykyisen tai esimerkiksi vakavan kriisin kohdanneen työyhteisön jäsenen palatessa työpaikalle. Kuvattavissa oppimispoluissa työyhteisöissä on etsitty yhdessä uusia ratkaisuja, jotka edistävät sekä työyhteisön toimivuutta että työntekijöiden hyvinvointia. Millaisia hyviä käytäntöjä on toimivista töihin paluun konsepteista ja mitä matkan varrella on jäänyt käteen sekä työntekijälle että työnantajalle ja mitkä ovat esim. johtaneet toimiviin käytänteisiin työpaikoilla? Millaisia kokemuksia työn muotoilusta (esim. osallistava Ratko-menetelmä) on saatu osatyökykyisten työhön paluun tukena?

 

Kategoria(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.